anlak.com

Beyin ve Bilgisayar

, Sunday 25 December 2005

Cuma ve Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi'nde "Bilgi İşleyen Makine Olarak Beyin" isimli çok güzel bir etkinliğe katıldım. İsminden de anlaşılacağı üzere disiplinler arası bir konu olduğu için bir çok branştan çok farklı insanlar oradaydı.
Bu organizasyonu yapanlar da bu ilgiye çok şaşırmış olacaklar ki, her fırsatta teşekkür etmekten geri kalmadılar. İkinci gün kar yağmasına rağmen, azimle gelmişti insanlar. Kahve sırasında beklerken arkamdaki insanların singularity'nin sorunları üzerine konuşması, bir ucu bilişselliğe bi ucu hard matematiğe uzanan sunumlar, pırıl pırıl insanlar beni çok mutlu etti, heyecanlandırdı. Resimde Tayfun Dalbastı'yı (Beyin Cerrahı kendisi), sağlıklı bir evliliğin "formül"ünü verirken görüyoruz :)
Böylesine güzel bir organizasyona cesaret edebildikleri ve altından kalktıkları için emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, umarım bir sonraki olur ve tekrar katılırım.
Etkileyici bir bitiriş yapayım bari. Aşağıdaki resim Michelangelo'nun Sistine şapeline yaptığı ünlü fresk, Adem'in Yaratılışı.


Bu da ortalama bir beyin.
İkisi birleşince neler oluyor bakalım?
Sonuç: Michelangelo'nun şifresi diye kitap yazmanızı tavsiye ederim kesin çok satanlar listesine girersiniz.

No comments:

Post a Comment