anlak.com

Balıkçı

, Sunday 14 August 2005

Deniz ürünlerini sevenlerdenseniz, sizi fazlasıyla tatmin edecek bir balık lokantası Balıkçı. İstiklal Caddesinde ufak tefek bir dükkana sıkışmış olsa da, an itibariyle 5 seneden fazladır aynı yerdeymiş. Salaş görüntüsü sizi aldatmasın, müthiş leziz balık yapıyorlar mavi boyalı dükkanın içinde. Ayrıca fiyatları da çok ekonomik.

Eğer balık mevsimlerini bilmiyorsanız, hangi balığı yiyebileceğinizi sorun. Çünkü mevsimi olmayan balıklar soklanmış balık oluyor ve tazesiyle arasında dağlar kadar fark var.

Gittiğinizde balık çorbasını mutlaka denemelisiniz, ama dikkat edin çorba kasesi çok büyük, sadece çorbayla doymanızı istemem. O yüzden az çorba isteyin. Eğer aranızda balık çorbasına karşı önyargılı olanlar varsa - ki benim çevremde çok fazla var - onlar da denemeli, çorbadan memnun kalmayan kimseyi görmedim şimdiye kadar. Barındırdığı Omega 3 ve B vitamini zihin faaliyetleriniz düzenler, depresyona iyi gelir, hele soğuk kış günlerinde gribe karşı harikadır.

Taze sıkılmış portakal ve havuç suyu içmeniz de mümkün. Eğer rica ederseniz, gerekli muhabbeti koyabilirseniz kupada bira gibi opsiyonları da mevcut (undocumented feature).

Balıkçı'ya giden yolun krokisi:

No comments:

Post a Comment