anlak.com

Derviş Otel (aka. Dervish Lodge)

, Thursday 26 May 2005
Derviş Otel kendinizle başbaşa kalabileceğiniz, kafanızı dinleyebileceğiniz, muazzam bir manzarası olan, likya yolu üzerinde bir konaklama yeri. kelimeler ifade etmeye yetmez bu kutsal mekanı. zaten yıllar önce sözkonusu bölgede bir tekke varmış. gerçekten çok ulu bir yer.
Arabasız 2 Ulaşım yolu var (dolmuş vs yerine, otostop her zaman bir seçenek)

  1. Fethiye otogarından Kabak Koyu'na giden dolmuşlara binersiniz. Kabak Koyu'na geldikten sonra Likya Yolu'nun nereden geçtiğini sorarsınız ve 7km. süren, tatlı bir eğimi olan, doğa harikası yolu, kırmızı beyaz boyalarla konulmuş işaretleri takip ederek yürümeye başlarsınız. Derviş Otel karşınıza çıkacaktır. Bir uyarı: eğer yürüyüş ve trekking konusunda tecrübeli değilseniz çok geç saatlerde yola çıkmayın, gece çökmeye başladığında yolunuzu bulmanız imkansızlaşır.
  2. Fethiye otogarından Eşen Köyü üzerinden geçen bir dolmuşa binip, Eşen Köyü'nde inersiniz. Ya köylülerle anlaşarak sizi yukarıya çıkarmalarını istersiniz, ya da Derviş Otel'in sahibi olan Erdem Yavaşça'yı arayıp aşağıdan sizi alıp alamayacağını sorarsınız.
Görüldüğü üzere direkt ulaşım olmadığı için süreç bile başlı başına macera, ama inanın sonunda alınan ödüle değiyor doğrusu.
Bir de biraz daha yukarılarda yaşlı bir çiftin işlettiği başka bir yer, bir çiftlik var. Fakat burası hem kurak, hem entilijans(kadın ingiliz, adam emekli pilot) olduğu için tercih nedeni olmamalı. 2004 yazında, Derviş Otel'e ilk gidişim sırasında, arkadaşlarımla oraya ulaşmaya çabalarken bulduk burayı da. Çok acıkmıştık, yiyecek bişeyler sorduk, adam kişi başı 2 yumurtalı melemen için kelle başı 5 milyon istemişti O_o Gerçi, aşçıyı kafalayıp fazladan yumurta kırdırttık, bi de az para verdik, ama yine de soğuk ve sevimsiz bir yer gibi gelmişti bizlere.

 

3 comments:

  1. Simdiye kadar gittigim en guzel yer... Balayına da oraya gitmeyi dusunuyoruz. Kendimi evimde gibi hissettiğim bir yer...

    ReplyDelete
  2. Ben de buraya gitmeyi düşünüyorum, çok güzel görünüyor, ama bir sitede okuduğum yorumlarda hijyen sınırlarını aşacak kadar pis olduğunu yazmış bir kaç kişi. Bu konuda bir fikriniz var mı? Ne zaman gittiniz son olarak? Bilgi verebilirseniz sevinirim. (200 metre yukarıya aynı işletmeye ait 2 villa yapılmış, bunlardan birinde kalmayı planlıyoruz.)

    Teşekkürler.

    ReplyDelete
  3. UZAK DURMANIZI ÖNERİRİM!!
    Sebebine gelince:Pansiyon kisvesi altında ne olduğu belli olmayan bu yerin görkemi sizi etkilemesin.Rezervasyon ve bilgi için aradığımda karşılaştığım şok, akıl dışı bir durumdu.Telefonon karşısındaki kişi oranın fantezi ürünü bir yer olduğunu,web sitesinin bilmediği kişilerce oluşturulduğunu kısaca insan aklıyla dalga geçen bir martaval okudu.
    Sonra eşim aradığın da aldığımız cevap şok ediciydi! Eşime benimle konuştuklarının tam aksine normal cevaplar verdi.
    Bu tutarsızlığın,çelişkili durumun yorumunu size bırakıyorum.

    ReplyDelete